DOCfield

El viatge. Perquè ens movem? Com ens transforma el viatge? De quina manera afrontem la trobada amb l’altre? És la mobilitat humana una condició, un privilegi, una necessitat?

Partint d’aquests interrogants hem elaborat l’espot per a la 5a edició del festival de fotografia documental DOCfield Barcelona.

Client

Fundación Photographic  Social Vision

CATEGORIA

Espot

Format

1’, Digital – 2017

La temàtica central d’aquesta cita per al fotoperiodisme gira entorn a la mobilitat humana. Proposant una reflexió sobre les diferents formes de viatjar, sigui per necessitat o per desig, i com els itineraris i trobades resultants transformen la identitat humana i geogràfica. Sent fidel a l’esperit del festival – i de l’entitat que l’organitza – d’interrogar al ciutadà a través de la fotografia documental.

El festival celebra la seva 5a edició del 19 d’octubre al 30 de novembre amb 25 exposicions que reflexionen sobre la idea del viatge i la mobilitat humana. 9 de les exposicions formen part de la secció oficial articulada a través de la Ruta DOCfield, un eix geogràfic que travessa Barcelona de Diagonal a Colón. Permetent al públic fer un “viatge” per la seva programació que inclou els següents espais: Palau Robert, Espai Mercè Sala, Universitat de Barcelona, FNAC Triangle, CC Pati Llimona, Arts Santa Mònica i Museu Marítim de Barcelona.

 

DOCfield compta amb l’exposició col·lectiva dels principals periodistes visuals nacionals i internacionals que han estat testimonis de les tasques de rescat de refugiats que arriben a Europa per mar gràcies a l’ONG Proactiva Open Arms. Entre altres treballs, es podrà veure el projecte retratat en primera persona del fotògraf i videoartista sirià Omar Imam Live, love, refugee, que ofereix una altra mirada sobre la vida dels refugiats i neix com a crítica a la representació que en fan els mitjans de comunicació i la fotografia en general.

CRÈDITS

CRÈDITS

Producció

Photographic Social Vision

Equip tècnic

Aclam Foto

Realització

Ana de Quadras Ayuso
Alexis Borràs Izquierdo

Ajudant de producció

Anna Casacuberta Palmarola

Projectes relacionats

Educació