Què seria d’un món sense música? A qui pertany la música? Què fa que la sentim tan nostra?
A través d’una polifonia composta per músics, artistes i professionals de la indústria musical indaguem en la importància de la música en l’àmbit social, cultural i econòmic, descobrim com és dedicar-se al món de la música a Catalunya i posem cara a les persones que fan que la música soni a casa nostra. Un reconeixement a la tasca de músics consolidats i una mirada cap aquells projectes innovadors i transformadors que en poc temps s’han convertit en referents de l’escena musical catalana amb l’objectiu de mostrar-ne la pluralitat i dignificar la professió, en moments d’incertesa arrel de la crisi de la covid, seguint els valors dels Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.
Acadèmia Catalana de la Música
Documental
52’, TV3 – 2020
Un dels sectors més afectats per la pandèmia de la COVID-19 ha estat sens dubte el de la música. Per aquest motiu, quan vam rebre l’encàrrec per part de l’Acadèmia Catalana de la Música de produir un documental en substitució dels Premis Alícia 2020, que malauradament van haver de cancel·lar-se, vam tenir clar des del primer moment que Rere el mirall, la música havia de ser un cant a la música, al sector musical i al conjunt de persones que s’hi dediquen professionalment.
Perquè si hi ha quelcom del qual ens hem quedat orfes enmig d’aquesta situació tempestuosa és del refugi que ens brinda el sector cultural, i com molt bé diu l’Oscar Rando, fundador del Festival i membre de la cooperativa Esperanzah <<No hi ha societat futura possible sense el paper de la cultura>>.
Al llarg del camí, hem tingut l’immens plaer de conèixer grans artistes i professionals com Raquel García-Tomás, Pau Vallvé, Ikram Bouloum, Adam Lakti o Jaume Piqué. Gaudir de les filmacions musicals amb Tarta Relena, Chicuelo-Mezquida i Núria Graham i aprendre infinitament de les trobades amb diversos professionals del sector com Albert Salmerón (president APM), Joan Magrané (compositor), Helena Bagué (El Pot Petit), Alguer Miquel (Txarango), Ester Bonal (Xamfrà) o Gerard Quintana (president de l’Acadèmia), entre tants d’altres.
Alexis Borràs Izquierdo
Eduard Balaguer
Maria Serralvo
Alexis Borràs Izquierdo
Pau Cruanyes Garrell
Mario Andrés Goméz
Técnics
L’Atlàntida:
Joan Santaugini
Joan Sanjurjo
Pep Barcons
Pep Viladegut
Joan Vallverdú
Cristina Pérez Ruiz