L’actriu i cantant Yolanda Sey s’aproxima al panorama musical de Catalunya des de la creació musical fins al moment en què la música és compartida amb el públic. Músics, productors, periodistes i gestores culturals s’uneixen en aquest viatge que revela la riquesa i pluralitat del sector de la música a Catalunya.
Cada episodi aprofundeix en una temàtica clau del sector. Des de la composició i producció musical, passant per l’educació, la interpretació en viu o la relació entre la música i altres disciplines artístiques. “Tempo” també mostra la feina invisible, però imprescindible dels professionals que fan possible la indústria musical, així com el paper del periodisme musical i el valor transformador de la música.
Estrenada
Docusèrie
8×25’, 3Cat – 2025
Al llarg de 8 capítols de 25 minuts, Yolanda Sey s’endinsa en el món de la composició visitant artistes d’estils diversos com Queralt Lahoz, el pianista Albert Marquès i el duo de música electrònica B1n0. Participa en projectes educatius com la Cantània, el col·lectiu Versembrant o l’Escola Folk del Pirineu, i acompanya en el dia a dia professionals llegendaris de l’àmbit de la producció i icònics estudis de gravació de casa nostra com l’Ultramarinos Costa Brava.
La cantant comparteix la importància de la interpretació i la connexió amb el públic amb músics de gran talent com Joan Dausà, Pau Figueres o Alba Careta. Més enllà de la creació i la interpretació musical, a “Tempo” també hi ha espai per a disciplines que dialoguen amb la música, com el cinema o la fotografia, amb artistes com Marc Timón, Kike Maíllo o Sílvia Poch; i es posa en valor la tasca de difusió de mitjans com iCat, Mondo Sonoro o Radio Primavera Sound.
Tot aquest viatge no tindria sentit sense la música en viu. Per això Yolanda Sey va a la cerca d’esdeveniments musicals únics que deixen empremta en el públic. Des d’iniciatives amb una forta voluntat transformadora, com Voodoo Club i Un Matí d’Orquestra o el Festival Mússol, fins al darrer concert d’ESTOPA al Palau Sant Jordi.
El programa també incorpora dues seccions especials: a cada episodi convidem un músic a respondre la nostra ruleta de preguntes a «El Jukebox de», un confessionari musical on artistes com Maria Jaume, el Niño de Elche, Elena Gadel o Cala Vento se sinceren sobre la música que forma la banda sonora de les seves vides.
Per últim, hi trobem «L’Anecdotari d’Ana Polo»: un espai on descobrir els fets més extravagants de la història de la música en una secció firmada per la periodista i humorista Ana Polo.
Alexis Borràs Izquierdo
Èlia Ramon Ferrer
Nona Segimon i Renart
Alexis Borràs Izquierdo
Mario Daza
Cristian Trepat
Anna López
Adrià Serra
Toni Juanet
Jordi Pi
Manel Montañés
Eduard Balaguer Armengol
Mercè Borràs Llonch
Maria Far Ribes
Ferran Auberni Serra
Maria Serralvo
Irene Soriano Acero
Judith Fierro Mulero
Roger Corredera
Pau Pomar Rendón
Charlie Moral Sala
Mario Tomillo
Andrea Mezquida-Torrent
Guillem Miró
Gisel·la Esteve
David Bello
Pere Marzo Font (AMMAC)
Gerard Simó Gimeno
Joan Rodilla
Albert Martínez -López
Roger Cerdan Buil
Ginebra Abril
Andrés Montoya Espinagosa
Guillem Carvajal
Arthur Cañameras
Ari Miró
Guilli Pove
Arnau Pove
Maria Blanch Estudi
Dabid Pascual
Aina Melià Penyafort
Ana Sabina
Clàudia Casanovas
León Bertone
Cris Pérez
Luna Sáez
Ana Polo
Eva Faustino i Ribas
Carme Guillamon Villalba
Francesc Pérez Rodríguez
Sònia Lillo Martín
Sílvia Poch
Caterina Mayol Umbert
Sara Guixé Marsinyach
Berta Esteve Monja
Acadèmia Catalana de la Música
Sigma Photo
Capítulo Dos Lab