Comença l’11a edició del concurs de vídeos Participa Méliès

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Avui hem rebut la magnífica notícia que Digital Films hem estat seleccionats per a participar a les trobades de coproducció europea Producers meet Producers del FIPADOC International Documentary Festival.

Des de l’equip de les Jornades Professionals del FIPADOC han organitzat aquesta iniciativa dissenyada exclusivament per a aquells/es productors/es de documentals interessats/des en coproduccions internacionals amb la voluntat de teixir nous vincles professionals a escala europea.

Producers meet Producers es divideix en tres sessions diferents, cadascuna centrada en un territori europeu específic. Cada sessió, dirigida per tres experimentats matchmakers, reuneix un grup de productors francesos i un altre dels territoris seleccionats:

Focus 2023 (Països Bàltics i Finlàndia): sessió dirigida per Zane Balčus(Baltic Sea Docs, Letònia).

Visegrad (Polònia, República Txeca, Eslovàquia i Hongria): sessió dirigida per Zdenek Blaha (Institute of Documentary Films, República Txeca).

Espanya: sessió dirigida per Diego Mas Trelles, (Docs Barcelona, ​​Espanya).

Alexis Borràs, director de Digital Films, participarà en la sessió destinada a Espanya, on tindran lloc les reunions individuals amb productors i productores franceses per presentar un llargmetratge documental que estem produint actualment.

El Festival Internacional de Documentals celebra la seva propera edició del 20 al 28 de gener de 2023 a Biarritz i la sessió Producers meet Producers tindrà lloc el dijous 26 de gener de 9 a 11 hores en el marc de les Jornades professionals del FIPADOC 2023 (23-26 de gener) al centre de congressos Bellevue de Biarritz.

La selecció, feta en funció del perfil dels/les productors/es i del potencial de coproducció dels projectes presentats prèviament, possibilita la trobada entre 6 productores espanyoles i 6 franceses. Comptant amb la participació de Digital Films com a única productora seleccionada de Catalunya entre les sis participants de l’Estat.

Arrenca l’11a edició de Participa Méliès! El concurs de vídeos online impulsat i coordinat per Digital Films per a la Fundació “la Caixa” que apropa la creació audiovisual i cinematogràfica al públic general i a les escoles.

Participa Méliès va néixer amb l’objectiu d’animar a qualsevol persona aficionada al cinema a agafar una càmera – o qualsevol dispositiu d’enregistrament de vídeo que tingués a l’abast – i realitzar un curtmetratge original, mut i de menys de 3 minuts que inclogués un trucatge cinematogràfic inventat per Georges Méliès: truc de substitució, sobreimpressió o jocs d’escala. Simple, però creatiu! 

Després d’onze anys, s’ha convertit en un projecte educatiu que va molt més enllà del concurs oferint recursos educatius per aprendre cinema – tant per a professorat com per al públic general –, homenatjant a Georges Méliès i als pioners de la història del cinema i contagiant l’amor pel cinema, la creativitat i l’esperit do it yourself de l’obra de Méliès.

Per altra banda, el concurs ofereix els premis més llaminers pels amants del cinema! Càmeres de cinema digital Blackmagic, càmeres GoPro, drons Dji Ronin, estabilitzadors i d’altres complements per elevar les pel·lícules a un altre nivell.

 

Els trobareu a la web del concurs, on també podeu consultar les bases, el jurat, els vídeos premiats en les passades edicions i tots els detalls per poder concursar. 

Us animem a realitzar el vostre curtmetratge i inscriu-re’l a la web del concurs per a participar abans del 25 de maig de 2023!

Entradas relacionadas