Descobreix els Premis Alícia 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, l’Acadèmia Catalana de la Música celebra els Premis Alícia 2022: els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya.

L’entrega de premis tindrà lloc el proper dimarts dia 21 de juny a les 20h, en un acte a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona que hem produït des de Digital Films, així com la producció dels continguts audiovisuals de la gala.

Els Premis Alícia s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música amb l’objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils.

El president de l’Acadèmia, Gerard Quintana, lliurarà el Premi Alícia a la Trajectòria al músic, poeta i escriptor Pau Riba, per la seva llarga i destacadíssima trajectòria musical i artística, per la seva central, transversal i atemporal influència en la música i la cultura popular catalanes i per haver-se convertit en un dels referents més rellevants del nostre país en l’àmbit de la creació.

La música també hi serà present amb les actuacions musicals de la Orquestra Fireluche, en homenatge a Pau Riba, i de la Rita Payés, Premi Alícia 2021 al Talent emergentaixí com els músics i col·lectius finalistes, que podeu consultar aquí.

Des de l’any 2018 l’Acadèmia organitza anualment en el Dia de la música l’acte d’Invitació a la música, un espai on un creador o una creadora d’una altra disciplina artística o professional és convidada a reflexionar i explicar la seva relació amb la música.  Des d’aleshores han compartit les seves vivències personals i professionals en relació a la música l’escriptor Jaume Cabré, la coreògrafa i ballarina, Sol Picó, la il·lustradora, pintora i creadora de l’estatueta dels Premis Alícia, Carme Solé Vendrell i, en aquesta ocasió, serà el fotògraf i periodista Francesc Fàbregas, qui s’encarregarà d’iniciar l’acte compartint el seu testimoni personal i professional vinculat al sector musical.  

Podreu gaudir en directe de l’acte a través de la realització de XALA!, la plataforma de La Xarxa de Televisions locals o a través de la Xarxa de Televisions Locals. O bé, en diferit, el dimecres dia 22 de juny a les 23.15h a través del Canal 33

No us ho perdeu!

Entradas relacionadas