Estrena absoluta d’Alexina B. de Raquel García-Tomás al Liceu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Aquest vespre s’estrena la nova òpera de la compositora Raquel García-Tomás al Gran Teatre del Liceu, una òpera de nova creació amb llibret d’Irène Gayraud i direcció artística de Marta Pazos inspirada en les memòries d’Herculine Barbin, coneguda com Alexina B., una de les primeres persones intersexuals que va aconseguir ser reconeguda a la França del segle XIX.

Des de Digital Films estem produint un llargmetratge documental centrat el procés creatiu de la nova òpera de la compositora Raquel García-Tomás (1984), Premi Nacional de Música 2020, des del moment que decideix rescatar la història d’Alexina Barbin fins a la seva estrena al Gran Teatre del Liceu.

Raquel García-Tomás una dona, jove i de classe treballadora del barri del Besòs es convertirà avui en la segona dona compositora de la història en estrenar una òpera a la sala gran de l’emblemàtic Gran Teatre del Liceu. A més a més, ho farà amb una temàtica contemporània, que trenca tabús i ajuda a visibilitzar la realitat de les persones del col·lectiu intersex i la seva lluita. 

Des de l’equip de la productora ens sentim doblament afortunades de poder viure una fita tan excepcional i històrica com aquesta, i tenir l’oportunitat de documentar-la gràcies a la confiança que la Raquel ha dipositat en nosaltres, després d’haver col·laborat arran del documental Rere el mirall, la música (Digital Films, Acadèmia Catalana de la Música, TVC, 2020) i gràcies a l’estreta col·laboració amb el Liceu a qui també volíem agrair immensament el tracte rebut. 

L’òpera compta amb la direcció musical d’Ernest Martínez Izquierdo, al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i la interpretació de la mezzosoprano Lídia Vinyes-Curtis en el paper protagonista, així com Alicia Amo, Elena Copons, Xavier Sabata, Mar Esteve i el Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya, dirigit per Òscar Boada, en el repartiment i amb l’equip artístic i tècnic següent: 

Direcció d’escena: Marta Pazos

Escenografia: Max Glaenzel

Vestuari: Silvia Delagneau

Il·luminació: Nuno Meira

Coreografia: María Cabeza de Vaca

Vídeo: Raquel García-Tomás

So: Sixto Cámara

Assistència a la direcció musical: Lorenzo Ferrandiz

Producció: Gran Teatre del Liceu

Toi toi toi! 

Entradas relacionadas