Participa Méliès ja té premiats!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Els premis de la 10a edició del concurs de vídeos online Participa Méliès ja són públics.  El jurat d’aquesta exitosa edició, format per:

El professor i cineasta Ángel Gonzalvo Vallespí.

El comunicador i periodista Alfredo Cohen, del col·lectiu ElParlante. 

La guionista i realitzadora canària, Cora Cruz.

El realitzador i crític de cinema, Geoffrey Cowper.

Ha decidit atorgar els següents premis: 

 

CATEGORIA GENERAL 

Premi al Millor vídeo de la 10a edició

El guanyador de la categoria general és per al curtmetratge de Raúl Tirado Sánchez, Historia de una máquina (Móstoles). 

El jurat ha triat aquest curtmetratge per la seva qualitat tècnica i artística, posant en valor el desenvolupament argumental de la història i l’encert en el seu desenllaç. La història, narrada amb senzillesa i elegància, parteix d’una realitat de la qual tothom pot sentir-se identificat fàcilment i destaca en molts altres aspectes com el disseny de so, el muntatge dut a terme per Raquel Ramos, així com la sorprenent interpretació de la seva protagonista Lluna McGill.

Mencions especials:

El sueño de Kinetos de Juan Roca Arcos (Miranda de Ebro)

The great moon escape d’Andrés Burgos Camjalii (Teo)

Mascletá de Santiago Gatto Mas (Alicante)

Limbo de Xavier Julià Gonzalez (Bigues i riells)

 

Premi Júnior

The spring lord, el curtmetratge realitzat per Elías Pérez Alvariño (Lugo) s’emporta el Premi Júnior. Tant per la qualitat tècnica, amb una fotografia i una postproducció excel·lents, com per la seva direcció artística i una divertidíssima interpretació per part dels seus protagonistes Elías Pérez i Xacobe Bruña. Sens dubte és un curtmetratge digne de Méliès portat a la nostra època.

Mencions especials:

Pasqua rabbit de Ferran Ribera Bonvehí (Sant Joan de Vilatorrada)

Hambre de magia de Pablo Argüelles Trujillo (Málaga)

 

CATEGORIA ESCOLAR

Premi al Millor vídeo de primària

El jurat concedeix el premi a Millor vídeo de primària al curtmetratge del CEIP Santo Domingo (Zaragoza) coordinat pel professor Javier Tello Bachiller.  

Brote estelar ofereix una manera original de tractar un tema d’actualitat com és l’escalfament global i els perills que això suposa per al nostre planeta.  Destaca sobretot el treball d’il·luminació, la seva direcció artística i l’ús dels trucatges utilitzats al llarg de les escenes. Sense oblidar l’enginy i la imaginació dels nens i les nenes participants a l’hora d’explicar-nos aquesta història. 

Menció especial:

Viajeros del tiempo del CEIP Santuario (Córdoba) coordinat per Ester Lorenzo Guijarro

 

Premi al Millor vídeo de Secundària, Batxillerat i Cicles formatius

El premi de la segona categoria escolar del concurs és per al curtmetratge Més enllà d’un reflexe de l’Institut de Celrà, tutoritzat per Yolanda Fort Vilaseca. 

Un curtmetratge amb una excel·lent realització i planificació, amb un gran treball de so i efectes especials. Aquest domini del llenguatge cinematogràfic, juntament amb la interpretació del seu protagonista, atrapa a l’espectador des de l’inici i el connecta amb el seu argument.

Menció especial:

Un piano con duende del Col·legi Internacional Europa coordinat per Hugo Nacher Ordóñez (Sevilla).

 

TOTES LES CATEGORIES

Premi Imaginació al poder

Daniel Francisco Martínez Hernando (Murcia) amb el seu curtmetratge Operación Sol 3000 s’endú el premi Imaginació al poder d’aquesta edició.

El jurat ha decidit premiar el treball manual i l’esperit do it yourself que transmet aquest curtmetratge tan imaginatiu. El resultat: un curt de cinema fantàstic digne del gènere, amb una estètica de videojoc molt particular, fresc i amè, que arrenca un somriure a qualsevol que gaudeixi veient-lo.

Mencions especials:

The winner de William Pinzón Salazar (Madrid)

Oro líquido de Diego Iruela Gutiérrez (Molins de Rei)

 

Premi del públic

El vídeo més votat pel públic de Participa Méliès ha estat el curtmetratge de la categoria general realitzat per Jacobo Chacon Torres titulat El sueño de Mel. 

Enhorabona a tots els premiats i a les premiades! 

Podeu veure totes les peces premiades a la web del concurs Participa Méliès i si us animeu a participar en la 11a edició podeu trobar-hi tota la informació per a concursar! 

Entradas relacionadas