Art i cinema. 120 anys d'intercanvis

El cinema compta amb tan sols 120 anys d’història. No obstant, l’any 1911 Riccioto Canudo, un crític cinematogràfic, ja es referia al cinema com “el setè art”.

Com bé indica el títol de l’exposició, Art i cinema. 120 anys d’intercanvis explora les influències del cinema en l’art i viceversa. Fent un recorregut des del cinema primitiu fins al cinema digital i la imatge construïda.

“Art i cinema. 120 anys d’intercanvis” 

El repte de la visita dinamitzada que hem elaborat consisteix en endinsar-se a cada àmbit de l’exposició deixant de banda els prejudicis i escodrinyant les obres plàstiques i audiovisuals més innovadores. Obres que experimentaven amb el llenguatge visual canviant el paper del públic i convidant-lo a percebre noves experiències. 

Art i cinema 120 anys dintercanvis 4
Art i cinema 120 anys dintercanvis 6
Art i cinema 120 anys dintercanvis 3
Art i cinema 120 anys dintercanvis 5
Art i cinema 120 anys dintercanvis 8
Art i cinema 120 anys dintercanvis 7

Mirar, estranyar-se, deduir i compartir impressions a mesura que s’avança per l’espai, dedicat a cada dècada i a les diferents corrents artístiques del moment. Des dels germans Lumière en relació amb els mestres de l’impressionisme, Chaplin amb els artistes d’avantguarda, Dalí amb HitchcockJean-Luc Godard amb Andy Warhol i Yves Klein…, fins a arribar a l’època de les instal·lacions i del videoart.

Client

Fundació “la Caixa” en col·laboració amb La Cinémathèque française.

CATEGORIA

Exposició

Data

2019-20

Llenç o pantalla?

L’espai educatiu familiar us convida a experimentar en família a través d’un joc d’interacció entre la pintura i el cinema. A partir d’un dispositiu tecnològic podeu crear una pel·lícula breu a partir de la manipulació d’imatges i d’elements plàstics inspirats en alguns corrents artístics d’avantguarda presents a l’exposició.

L’espai es divideix en 4 illes diferenciades que esdevenen taules de creació. Cadascuna està lligada a un corrent artístic concret que permet experimentar amb els nous llenguatges propiciats per les avantguardes. Així com una petita exposició on es projecten totes les composicions finals

Un lloc on la pintura esdevé cinema… i el cinema, pintura!

Art-i-cinema-120-anys-dintercanvis-7
Art-i-cinema-120-anys-dintercanvis-9
Art-i-cinema-120-anys-dintercanvis-8

Serveis

Serveis

Guió visita dinamitzada escolar i familiar

Formació equips educatius de CaixaForum Madrid i Barcelona

Disseny de l’espai educatiu familiar de l’exposició

Conceptualització del cafè-tertúlia

Crèdits

Crèdits

Disseny gràfic: Elena Castillo 

Programació interactiu: creARTiva

+ info

+ Info

Art i cinema. 120 anys d’intercanvis  de CaixaForum Barcelona

Projectes relacionats

Audiovisual