Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics

Ha! Ha! ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics és un projecte educatiu que introdueix la creació audiovisual a centres públics de primària.   A partir del gènere de la còmedia, els infants troben un espai d’autorepresentació i d’impugnació dels tòpics que circulen a la ficció audiovisual i en els mitjans de comunicació sobre les nenes i els nens. 

El projecte neix el 2018, dissenyat conjuntament amb el col·lectiu Tara, una associació dedicada a la pedagogia, difusió i creació de la cultura audiovisual i el pensament social i feminista. L’objectiu és que els nens i les nenes s’aproximin al llenguatge de la ficció i de la no ficció audiovisuals des d’un aprenentatge significatiu, des de la reelaboració dels discursos normalitzats i de les representacions tòpiques de gènere de la infància  i que les seves propostes creatives generin nous relats que superin i subverteixin els convencionals.

El professorat acompanya durant un trimestre els nens i les nenes en aquest procés d’introspecció, de debat i de representació que es transforma en un seguit de curtmetratge còmics amb premisses formals concretes que han de respectar.

El taller finalitza amb la projecció col·lectiva dels curtmetratges realitzats per tots els centres participants en espais de referència del cinema i del sector cultural a Catalunya, com per exemple, en el cas de Barcelona, a la Filmoteca de Catalunya

El Ha! Ha! Ha! és un projecte amb perspectiva de futur que acumula ja 6 edicions i ha gaudit de la col·laboració d’institucions com l’Institut Català de les Empreses Culturals, (ICEC), l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Institut Català de la Dona (ICD), l’Ajuntament de Manlleu i col·laboracions de la distribuïdora de cinema Noucinemart, el Torelló Mountain Film Festival, el Manlleu Film Festival, el Festival Protesta, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Foto K

El projecte va ser seleccionat per participar al programa Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura, resultant-ne un dels 10 finalistes que optaven al Premi Impulsa Cultura 2023. 

Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-6
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-5
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-4
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-3
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-2

Client

Centres educatius públics

CATEGORIA

Tallers de cinema

DATA

2018-24

Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-7
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-8
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-9
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-12
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-11

Serveis

Serveis

Conceptualització i coordinació dels tallers 

Disseny materials educatius

Formació alumnat i professorat

Crèdits

Crèdits

Amb la col·laboració de: 

ICEC

ICUB

Ajuntament de Manlleu

Torelló Mountain Film Festival

Manlleu Film Festival

Festival Protesta

Festival Reteena

IMEB

ICD

CCCB

Foto K

Filmoteca de Catalunya 

+ info

+ Info

Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics a Tallers de cinema

Projectes relacionats

Audiovisual