Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics

Ha! Ha! ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics és una activitat adreçada a centres públics de primària i secundària.  A través de la creació audiovisual els infants troben un espai d’autorepresentació i d’impugnació dels tòpics que circulen a la ficció audiovisual i en els mitjans de comunicació sobre les nenes i els nens. 

El projecte neix el 2018 i és dissenyat conjuntament amb el col·lectiu Tara, una associació dedicada a la pedagogia, difusió i creació de la cultura audiovisual i el pensament social i feminista. Amb l’objectiu que els nens i les nenes s’aproximin al llenguatge de la ficció i de la no ficció audiovisuals des d’un aprenentatge significatiu, des de la reelaboració dels discursos normalitzats i de les representacions tòpiques de gènere de la infància a través de la comèdia i que les seves propostes creatives generin nous relats que superin i subverteixin els convencionals.

El professorat acompanya els nens i les nenes en aquest procés d’introspecció, de debat i de representació que es transforma en un seguit de curtmetratge còmics amb premisses formals concretes que han de respectar. El taller finalitza amb la projecció col·lectiva de tots els curtmetratges realitzats pels centres participants. 

El Ha! Ha! Ha! és un projecte amb perspectiva de futur que acumula ja 5 edicions i ha gaudit de la col·laboració d’institucions com l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l’Institut Català de la Dona (ICD) i el patrocini del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i Foto K. 

Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-6
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-5
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-4
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-3
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-2

Client

Centres educatius de Barcelona

CATEGORIA

Tallers de cinema

DATA

2018-22

Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-7
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-8
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-9
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-12
Ha-Ha-Ha-Un-taller-de-cinema-per-desmuntar-topics-11

Serveis

Serveis

Conceptualització i coordinació dels tallers 

Disseny materials educatius

Formació alumnat

Crèdits

Crèdits

Amb la col·laboració de: 

IMEB

ICUB

ICD

CCCB

Foto K 

+ info

+ Info

Ha! Ha! Ha! Un taller de cinema per desmuntar tòpics a Tallers de cinema

Projectes relacionats

Audiovisual