Participa Méliès

Participa Méliès és un concurs de vídeos en línia nascut amb l’objectiu d’animar a qualsevol persona aficionada al cinema a agafar una càmera – o dispositiu d’enregistrament de vídeo – i realitzar un curtmetratge original de menys de 3 minuts que inclogui un trucatge cinematogràfic inventat per Georges Méliès: truc de substitució, sobreimpressió o jocs d’escala. Simple, però, creatiu! 

Participa Méliès és un projecte educatiu que va més enllà del concurs i aposta tant per desenvolupar el cinema i la creativitat dins d’un entorn lúdic o professional, com per introduir l’ensenyament de cinema i l’audiovisual a diferents centres i espais educatius.

Aquesta iniciativa neix l’any 2012 com a activitat complementària a l’exposició Georges Méliès. La màgia del cinema i guarda una estreta relació amb d’altres projectes de Fundació “la Caixa” dels que també formem part com els tallers de cinema anuals De la imaginació a la pantalla de CaixaForum, l’exposició Senyores i senyors, comença l’espectacle! Georges Méliès i el cinema de 1900 i el projecte educatiu Primer cinema, entre d’altres.

Participa-Melies---11a-edicio-13
Participa-Melies---11a-edicio-12
Participa-Melies---11a-edicio-11
Participa-Melies-10
Participa-Melies-2
Participa-Melies-9
Participa-Melies-8
Participa-Melies-11
Participa-Melies-7

Client

Fundació “la Caixa”

CATEGORiA

Educació en cinema

Data

2011-23

Celebrem 11 anys de vida!

El concurs ja compta amb onze edicions durant les quals hem tingut milers de participants i hem rebut centenars de curtmetratges fascinants a cada edició. Ens han acompanyat com a membres del jurat professionals del món del cinema, l’educació i la cultura com Maria Botto, Felix Vergés, Oriol Paulo, Nora Navas, Félix Balbás, Jaume Ripoll, Lyona, Carlos Marques-Marcet, Desirée de Fez, Àngel Sala, Murfila, Begoña Soto, Gerard Casau, Paloma Zapata, Josep Arbiol, Laura Herrero, Joan Vallverdú, David Castro, Clàudia Mera, Alfredo Cohen i Geoffrey Cowper, entre d’altres, i hem entregat premis molt llaminers als premiats i a les premiades de cada edició. 

L’activitat, concentrada al portal web, ens ajuda a fomentar la creació audiovisual i l’aprenentatge del llenguatge cinematogràfic de forma dinàmica i pràctica dins l’aula. A oferir recursos educatius per aprendre cinema – tant per a professorat com per al públic general. A retre homenatge a Georges Méliès i als pioners de la història del cinema i a contagiar l’amor pel cinema, la creativitat i l’esperit do it yourself de l’obra de Méliès.

Com sempre, us animem a realitzar el vostre curtmetratge, pujar-lo a YouTube, Vimeo o Daily Motion i inscriu-re’l a la web del concurs abans del 25 de maig de 2023!

Participa-Melies---11a-edicio-4
Participa-Melies---11a-edicio-8
Participa-Melies---11a-edicio-9
Participa-Melies---11a-edicio-10
Participa-Melies-16
Participa-Melies-14
Participa-Melies-12
Participa-Melies---11a-edicio-6
Participa-Melies---11a-edicio-5

Serveis

Serveis

Idea original del concurs de vídeos

Co-organització i gestió del projecte junt amb la Fundació “la Caixa”

Producció audiovisual (spots i vídeos de tipologia diversa)

Elaboració de recursos educatius

Disseny de materials gràfics

Formació a professorat i famílies

Gestió d’activitats complementàries

CRÈDITS

CRÈDITS

Comunicació i màrqueting: La Magnética 

Disseny gràfic desplegable: Elena Castillo

Imatge gràfica del concurs: Soon in Tokyo

+ info

+ Info

Participa Méliès

Projectes relacionats

Audiovisual