Primer cinema

Primer cinema és una invitació a iniciar-se en la creació audiovisual. A través del primer cinema: el cinema mut, amb un llenguatge assequible i molt visual, ajudem al professorat a descobrir els elements essencials que intervenen en el llenguatge audiovisual, i comencem a jugar-hi i a crear.

PRIMER CINEMA 2021-22-3
PRIMER CINEMA 2021-22
PRIMER CINEMA 2021-22-4
PRIMER CINEMA 2021-22-2

CLIENT

Fundació “la Caixa” en col·laboració amb el Departament d’educació de la Generalitat de Catalunya.

CATEGORIA

Educació en cinema

DATA

2020-23

La formació recull la metodologia del concurs de vídeos Participa Méliès i acompanya el professorat de primària, secundària, UEC, cicles formatius i educació especial en la realització de, com a mínim, un curtmetratge mut a l’aula que incorpori un trucatge de Georges Méliès.  

Per aconseguir-ho, els docents gaudeixen d’una formació tan metodològica com pràctica que consisteix en sessions en línia per aprendre els fonaments del llenguatge cinematogràfic i sessions pràctiques als CaixaForum de Girona, Barcelona, Lleida i Tarragona. Els centres inscrits també tenen la possibilitat de realitzar activitats pràctiques presencials d’iniciació a l’audiovisual amb l’alumnat, i participar en activitats complementàries que guardin relació amb el cinema com el taller d’iniciació audiovisual De la imaginació a la pantalla.  

Primer cinema es desenvolupa dins de la plataforma d’eduCaixa, on el professorat té accés a recursos i continguts educatius específics de la formació; i té punt i final a CaixaForum on es projecten les pel·lícules realitzades amb l’alumnat dins de La Mostra en un acte de celebració col·lectiva. 

PRIMER CINEMA 2021-22-6
PRIMER CINEMA 2021-22-7
PRIMER CINEMA 2021-22-8
PRIMER CINEMA 2021-22-9
PRIMER CINEMA 2021-22-10
PRIMER CINEMA 2021-22-5

Serveis

Serveis

Co-organització i gestió del projecte junt amb la Fundació “la Caixa”

Formació a professorat 

Elaboració de recursos educatius i materials gràfics

Gestió d’activitats complementàries

Crèdits

Crèdits

Disseny gràfic

Digital Screen

Soon in Tokyo

Majo de Juan 

+ info

+ Info

Primer cinema a EduCaixa

Projectes relacionats

Audiovisual