Reviu els Premis Alícia 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

Avui hem rebut la magnífica notícia que Digital Films hem estat seleccionats per a participar a les trobades de coproducció europea Producers meet Producers del FIPADOC International Documentary Festival.

Des de l’equip de les Jornades Professionals del FIPADOC han organitzat aquesta iniciativa dissenyada exclusivament per a aquells/es productors/es de documentals interessats/des en coproduccions internacionals amb la voluntat de teixir nous vincles professionals a escala europea.

Producers meet Producers es divideix en tres sessions diferents, cadascuna centrada en un territori europeu específic. Cada sessió, dirigida per tres experimentats matchmakers, reuneix un grup de productors francesos i un altre dels territoris seleccionats:

Focus 2023 (Països Bàltics i Finlàndia): sessió dirigida per Zane Balčus(Baltic Sea Docs, Letònia).

Visegrad (Polònia, República Txeca, Eslovàquia i Hongria): sessió dirigida per Zdenek Blaha (Institute of Documentary Films, República Txeca).

Espanya: sessió dirigida per Diego Mas Trelles, (Docs Barcelona, ​​Espanya).

Alexis Borràs, director de Digital Films, participarà en la sessió destinada a Espanya, on tindran lloc les reunions individuals amb productors i productores franceses per presentar un llargmetratge documental que estem produint actualment.

El Festival Internacional de Documentals celebra la seva propera edició del 20 al 28 de gener de 2023 a Biarritz i la sessió Producers meet Producers tindrà lloc el dijous 26 de gener de 9 a 11 hores en el marc de les Jornades professionals del FIPADOC 2023 (23-26 de gener) al centre de congressos Bellevue de Biarritz.

La selecció, feta en funció del perfil dels/les productors/es i del potencial de coproducció dels projectes presentats prèviament, possibilita la trobada entre 6 productores espanyoles i 6 franceses. Comptant amb la participació de Digital Films com a única productora seleccionada de Catalunya entre les sis participants de l’Estat.

Ja són públics els Premis Alícia 2022 de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Coincidint amb el Dia Internacional de la Música, l’Acadèmia Catalana de la Música va celebrar l’entrega dels Premis Alícia 2022: els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya el passat dimarts dia 21 de juny, en un acte a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona que  hem tingut el plaer de produir des de Digital Films i de realitzar-ne la producció audiovisual.

La música va ser la protagonista indiscutible de la nit, amb les actuacions en directe de Rita Payés, Premi Alícia 2021 al Talent emergent, i l’Orquestra Fireluche, en homenatge a Pau Riba, qui també va rebre el Premi Alícia a la Trajectòria de l’Acadèmia. Posant en valor la seva llarga i destacadíssima trajectòria musical i artística, per la seva central, transversal i atemporal influència en la música i la cultura popular catalanes i per haver-se convertit en un dels referents més rellevants del nostre país en l’àmbit de la creació.

Maria Arnal i Marcel Bagès van ser els grans triomfadors, enduent-se el Premi Alícia a la Interpretació i el Premi Alícia a la Producció Discogràfica pel seu darrer disc “Clamor” (Fina Estampa, 2021), que no van dubtar de compartir amb els companys i companyes de nominació.

Podeu trobar la resta de guardonats/des dels Premis Alícia 2022:

Premi Trajectòria

Pau Riba

Premi Alícia a l’Autoria

Reconeix l’autoria i/o composició d’una obra musical de qualsevol estil o gènere:

Constellations, d’Hèctor Parra i Arnau Pons 

Premi Alícia a la Interpretació

Reconeix l’expressivitat, l’emoció o l’excel·lència en l’interpretació musical:

Maria Arnal i Marcel Bagès

Premi Alícia a la Interdisciplina

Reconeix la fusió de la música amb altres disciplines artístiques d’un/a artista o projecte (arts escèniques, arts visuals…):

FAM, de Les Impuxibles, María Velasco i Judit Colomer

Premi Alícia al Talent Emergent

Reconeix aquell artista o formació revelació de qualsevol estil o gènere:

Tarta Relena

Premi Alícia a la Producció Discogràfica

Reconeix un treball o producció discogràfica:

Clamor, de Maria Arnal i Marcel Bagés

Premi Alícia al Directe

Reconeix una creació i/o desenvolupament d’un concert, experiència de directe o espectacle musical:

Trencadís, de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya

Premi Alícia al Projecte Social

Reconeix aquelles persones o entitats per la seva tasca en l’àmbit de la música comunitària i el desenvolupament del vessant social de la música:

Càntut · Cançons de Tradició Oral

Premi Alícia al Projecte Educatiu

Reconeix el projecte educatiu d’aquelles persones, entitats o projectes en l’àmbit de la pedagogia, la formació o l’educació musical:

Cantània, de l’Auditori de Barcelona

Premi Alícia a la Internacionalització

Reconeix el desenvolupament o experiència internacional d’una trajectòria o projecte:

Rosalía

Premi Alícia al Periodisme Musical

Reconeix una persona o projecte per la seva tasca periodística en el marc de l’activitat musical:

Efecte Collins, de RTVE

L’acte també va comptar amb la Invitació a la música del fotògraf i periodista Francesc Fàbregas, qui inicià l’acte compartint el seu testimoni personal i professional vinculat al sector musical, convidat per l’Acadèmia per celebrar el Dia de la Música; i les reivindicacions del sector per part del president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, en el discurs de comiat.

L’entrega dels Premis Alícia 2022 tindrà lloc en diferit el dimecres dia 22 de juny a les 23.15h a través del Canal 33 i es pot recuperar a TV3 a la carta.

Entradas relacionadas