TV3 estrena “Rere el mirall, la música”, un documental d’homenatge de l’Acadèmia Catalana de la Música al sector musical

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on pinterest

El proper dilluns dia 23 de novembre, a les 23.35h, a TV3, i el dijous 26 de novembre, a les 22.45h, al Canal 33 s’emetrà “Rere el mirall, la música”, un documental que hem coproduït junt amb l’Acadèmia Catalana de la Música amb l’objectiu de retre homenatge i reconèixer els professionals del sector musical.

Tràiler del documental

Rere el mirall, la música és un documental on músics, artistes i professionals del sector musical ens ajuden a descobrir com és dedicar-se a la música a Catalunya. A través d’aquesta pel·lícula posem cara a les persones que fan que la música soni a casa nostra i oferim una mirada transversal de la importància de la música al teixit cultural i social, partint d’un moment d’incertesa arrel de la crisi de la covid.

El documental compta amb la participació de Raquel García-Tomás, Pau Vallvé, Ikram Bouloum, Adam Lakti o Jaume Piqué; les actuacions musicals de Tarta Relena, Chicuelo-Mezquida i Núria Graham, i les trobades amb diversos professionals del sector com Albert Salmerón, president de l’Associació de Promotors Musicals; el compositor Joan Magrané; la cantant d’El Pot Petit, Helena Bagué; el cantant de Txarango, Alguer Miquel; la pedagoga musical Ester Bonal o el president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana, entre d’altres.


“Rere el mirall, la música” reconeix la tasca de totes les persones implicades en el sector i ofereix una mirada cap a aquells projectes innovadors i transformadors que, amb poc temps, s’han convertit en referents de l’escena musical catalana, amb l’objectiu de mostrar-ne el talent i la pluralitat.

Teaser del documental:

Els Premis Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música van néixer amb l’objectiu de promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Els guardons s’entreguen anualment a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música.

La segona edició dels Premis Alícia, que s’havia de celebrar al setembre, es va cancel·lar degut a la pandèmia provocada per la covid-19. En substitució, per tal de continuar la seva tasca i amb l’objectiu d’homenatjar el sector musical, un dels més afectats durant la pandèmia de la Covid-19, s’ha produït Rere el mirall, la música, un documental dirigit per Alexis Borràs i amb guió d’Anna Casacuberta.

Veure el documental a la plataforma de TV3 a la carta.

Fitxa tècnica

Direcció: Alexis Borràs
Guió: Anna Casacuberta
Direcció de fotografia: Irene Ferrer
Ajudant de direcció: Pau Cruanyes
Producció: Maria Fernández, Adrianna Quena i Eduard Balaguer
Producció executiva: Manel Montañés

Entradas relacionadas