Albigesos, 18-20

Una casa de Barcelona, situada al carrer Albigesos, número 18-20, és l’escenari principal d’aquesta història. En els últims 25 anys, aquest espai ha vist passar tres famílies.

Una producció de Digital Films amb el suport de l'ICEC.

PROJECTE

En desenvolupament

CATEGORIA

Documental

FORMAT

Curtmetratge

Albigesos,18-203
Albigesos,18-201
Albigesos,18-205
L’any 1998 hi va néixer la Maria i hi va viure una infància feliç fins als 5 anys, quan els seus pares es van separar i van vendre la casa. La Maria recorda amb nostàlgia la gran mimosa que presidia el pati i que durant els últims anys va començar a torçar-se. Les següents habitants van ser la Rita i la seva mare, que va morir pocs anys més tard, deixant sola la Rita al final de la seva adolescència. La mimosa, que creixia massa, va haver de tallar-se. Ara hi viu la Mireia, amb la seva parella i el seu fill de 4 anys.

En aquest curtmetratge, les tres dones recorden les seves vides a la casa a través d’un testimoni íntim i reflexiu. Mentre sentim les seves veus, impregnades pel dubte i el silenci, observem els racons de la casa que han habitat. Llums i ombres, objectes personals i rituals quotidians ens condueixen per l’espai en un viatge oníric a través de l’arquitectura de la casa.

Per altra banda, la Maximina, una dona de 87 anys amb alzheimer, actua com a fil conductor que fragmenta i uneix aquestes tres narracions. Els records de la seva infància s’han reduït a una sola imatge: el moment en què el seu pare la va ensenyar a nedar. Alterant la imatge analògica per acompanyar el seu testimoni, reflexionem sobre la distorsió de la memòria, el pas del temps i la ficció en el propi relat de vida.

Albigesos,18-206
Albigesos,18-202
Albigesos,18-204
Albigesos, 18-20 contempla quatre fases vitals de quatre dones diferents, descobrint la infinitat de records que s’amaguen rere una mateixa porta. Entre el cinema documental i l’experimental, aquest curtmetratge narra un viatge al centre de la llar com a punt central des d’on les seves protagonistes reflexionen sobre la seva història.

EQUIP

EQUIP

Direcció i guió

Maria Serralvo

Producció executiva

Alexis Borràs Izquierdo

Direcció de producció

Adrianna Quena

Direcció de fotografia

Andrea Mezquida-Torrent

So directe

Ginebra Alfonso Abril

Música original

Blau Cubarsi

Projectes relacionats

Educació