Germanes

La mort de la Gina obligarà a la Greta i la Gemma –les seves germanes– a tornar a estar juntes després de molt temps i replantejar-se si compartir sang implica realment ser família. Per què quan ja és massa tard per ser una família, compartir el dol i la memòria pot ser suficient.

Un curtmetratge de Jordi Sanz Angrill

PROJECTE

En distribució

CATEGORIA

Ficció

FORMAT

Curtmetratge

Les famílies tenen la màgia de ser suficientment úniques i incomprensibles per a fascinar-nos; i suficientment semblants per a apel·lar les nostres vivències personals. ‘Germanes’ és també un viatge del concret a l’universal que planteja com allò més natural –el lligam de sang– pot arribar a ser alhora tan antinatural i preestablert.

Amb Laia Marull i Gemma Brió

La Gemma i la Greta són dues germanes antitètiques i distanciades que, a causa de la mort de la seva germana gran, es veuen obligades a passar dos dies juntes a la masia on van compartir infància. Per un moment, seran capaces de reviure aquest passat feliç, tot i que s’acabarà revelant com una il·lusió, com un miratge de dues persones que ja no saben com estimar-se.

Laia Marull (3 Premis Goya) i Gemma Brió condueixen la història amb una interpretació precisa i continguda que construeix una pulsió latent que acaba alliberant-se a l’escena final, un pla seqüència de tres minuts on els dos personatges, sense mirar-se ni donar-se suport, compartiran un plor, un dol, un silenci i un vent.

Jordi Sanz Angrill configura així un retrat emotiu i cru a través del tractament de dos rostres i un espai, amb influències del cinema d’Ingmar Bergman, Lucrecia Martel i John Cassavetes. «És difícil veure que no comparteixes res amb un germà més enllà del record d’una infància llunyana i l’amor en comú per altres persones. ‘Germanes’ neix de la necessitat d’acceptar que això ja pot ser suficient. Que es pot estimar des de la distància, des de la incomunicació, des del record i des de la memòria. Que deixar anar és un procés natural i molts cops necessari.»

CRÈDITS

CRÈDITS

Direcció

Jordi Sanz Angrill

Repartiment

Laia Marull
Gemma Brió

Producció

Gerard Rodríguez
Jordi Sanz Angrill

Producció executiva

Alexis Borràs
Maria Serralvo
Jordi Sanz Angrill

Guió

Jordi Sanz Angrill

Ajudant de direcció

Miguel Ángel Ferreiro

Direcció de fotografia

Pere Girbau

Muntatge

Alicia Tapounet

Direcció d'art

Lucia Planas

Disseny de so

Guillem Giró

Vestuari

Clara Estévez

Efectes especials

Carlos Pulpón

Distribució

FROMZERO Short Films

Projectes relacionats

Educació